PINOT BRUT



Zacht goudgele kleur met een weelderige mousse van fijne belletjes. Expressieve neus van fruitbloesem en vruchtenaroma’s, perfecte smaakbalans, levendige zuren met grote finesse, mineralige toets van de Maaskiezel gevolgd door een erg lange finale.

GASTRONOMIE



Een feest als aperitief maar ook met schaaldieren,
zeevruchten en asperges.

INFO



ALCOHOL
12.5 % vol
Hand geselecteerd op september 2012
Persing van hele trossen Assemblage Pinot Noir, Pinot Gris en Pinot Blanc (1/3 van elke variëteit .Fermentatie en lagering in Roestvrijstalen Cuves.
METHODE TRADITIONNELLE
2de gisting op fles. Druk: 6 bar.
Rijping op de gist sur latte: 12 maanden.
Machinaal met de eigen Remupal Double Champagnisation van Petitdemange op Wijndomein Aldeneyck vanaf juni 2013.
ZUREN
7,1 gr, Dosage 7 gr per liter
Dégorgement op Wijndomein Aldeneyck op 3 juli 2013

Donwload technische fiche